Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
Arası için;
- Sade veya kakaolu petibör bisküvi (12 adet)
Üzeri için:
- 1 paket (60 gr) benmari usulü eritilmiş çikolata
- Toz fıstık
- Altın çilek
Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye süt, irmik, toz şeker ve hindistan cevizini döküp karıştırın.
- Orta ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocağın altını kapadıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Muhallebinizin 10 dakika ılımasını bekleyin.
- Baton bir kalıba streç film yerleştirin.
- Muhallebinizi kalıba dökün.
- Aralara petibör bisküvi batırın.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Son olarak üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder