17 Şubat 2021 Çarşamba

Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi

 

Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Sade veya kakaolu petibör bisküvi (12 adet)

Üzeri için:

  • 1 paket (60 gr) benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Toz fıstık
  • Altın çilek

    Çok Pratik Ve Çok Lezzetli İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye süt, irmik, toz şeker ve hindistan cevizini döküp karıştırın.
  • Orta ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocağın altını kapadıktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebinizin 10 dakika ılımasını bekleyin.
  • Baton bir kalıba streç film yerleştirin.
  • Muhallebinizi kalıba dökün.
  • Aralara petibör bisküvi batırın.
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  • Son olarak üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder