17 Şubat 2021 Çarşamba

Şehzade Kebabı Tarifi

 

Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet çeri domates

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

    Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları iri iri doğrayıp kızartıyoruz.
  • Etleri haşlıyoruz.
  • Borcama önce patlıcanları ekliyoruz.
  • Sonra biberleri kızartıp patlıcanların üzerine ekliyoruz.
  • Haşlanan etleri ekliyoruz.
  • En üste doğradığımız çeri domatesleri ekliyoruz.
  • 2 su bardağı suya salçayı ve baharatları ekleyip kaynatıp sosu hazırlıyoruz.
  • Borcama hazırladığımız sosu döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 35-40 dakika arası pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder