17 Şubat 2021 Çarşamba

Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi

 

Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 kilo şeker
  • 1 tüm limon suyu
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5, 6 adet karanfil
  • 2 adet portakal kabuğu
  • 3 su bardağı portakal suyu

    Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

  • Havuçlar yıkanıp bir soyacakla ince ince kesilir bir tencereye havuçlar alınır.
  • Üzerine şeker döşenir.
  • Portakalın kabukları rendelenip üzerine dökülür.
  • Daha sonra bir çubuk tarçın 5 adat karanfil eklenir.
  • Havuçların üzerine 3 su bardağı portakal suyu dökülüp sabaha kadar havuçlar suyunu versin diye bekletilir.
  • Tencere ateşe alır öncelikle karıştırılır orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamadan önce 1 çay kaşığı dolusu tereyağı eklenir orta ateşte tam 40 dakika kaynatılır.
  • İçine yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı folyosu limon tuzu eklenip 10 dakika daha kaynatılır.
  • Tabağa bırakarak kıvamı kontrol edilir ben 50 dakika içinde reçelimi pişirdim servis hazır.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder