Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo havuç
- 1 kilo şeker
- 1 tüm limon suyu
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu
- 1 adet çubuk tarçın
- 5, 6 adet karanfil
- 2 adet portakal kabuğu
- 3 su bardağı portakal suyu
Havuç Reçeli Tadına İnanamıyacaksınız Enfes Bir Lezzet Tarifi Yapılışı
- Havuçlar yıkanıp bir soyacakla ince ince kesilir bir tencereye havuçlar alınır.
- Üzerine şeker döşenir.
- Portakalın kabukları rendelenip üzerine dökülür.
- Daha sonra bir çubuk tarçın 5 adat karanfil eklenir.
- Havuçların üzerine 3 su bardağı portakal suyu dökülüp sabaha kadar havuçlar suyunu versin diye bekletilir.
- Tencere ateşe alır öncelikle karıştırılır orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynamadan önce 1 çay kaşığı dolusu tereyağı eklenir orta ateşte tam 40 dakika kaynatılır.
- İçine yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı folyosu limon tuzu eklenip 10 dakika daha kaynatılır.
- Tabağa bırakarak kıvamı kontrol edilir ben 50 dakika içinde reçelimi pişirdim servis hazır.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder