17 Şubat 2021 Çarşamba

Çıtır Çıtır Fincanda Tel Kadayıf Tarifi

 

Çıtır Çıtır Fincanda Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler:

  • 400 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağına yakın iri doğranmış ceviz

Şerbeti için:

  • 2, 5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Çıtır Çıtır Fincanda Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetini hazırlayalım; kadayıfları tel tel ayıralım.
  • 1 su bardağı tereyağını eritelim ve üzerine dökelim.
  • Tereyağıyla iyice karıştıralım.
  • Yuvarlak bir kahve fincanı alalım.
  • Tabanına biraz tel kadayıf koyalım üzerine ceviz ve tekrar tel kadayıf koyup iyice bastıralım.
  • Elimizle bastırarak çevirelim.
  • Fincanı ters çevirelim ve kadayıfı tepsiye alalım.
  • Tamamını bu şekilde tamamlayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çok sıcak olmayan şerbeti dökelim.
  • 3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun. 👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder