Çıtır Çıtır Fincanda Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler:
- 400 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağına yakın iri doğranmış ceviz
Şerbeti için:
- 2, 5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Çıtır Çıtır Fincanda Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım; kadayıfları tel tel ayıralım.
- 1 su bardağı tereyağını eritelim ve üzerine dökelim.
- Tereyağıyla iyice karıştıralım.
- Yuvarlak bir kahve fincanı alalım.
- Tabanına biraz tel kadayıf koyalım üzerine ceviz ve tekrar tel kadayıf koyup iyice bastıralım.
- Elimizle bastırarak çevirelim.
- Fincanı ters çevirelim ve kadayıfı tepsiye alalım.
- Tamamını bu şekilde tamamlayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çok sıcak olmayan şerbeti dökelim.
- 3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. 👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder