Karpuz Keki Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 100 gram ıspanak
Krema
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 vanilin şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çilekli sosu
- 10 çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı nişasta
Üzeri için
- Damla çikolata
Karpuz Keki Tarifi Yapılışı
- Ispanak ve sıvı yağı rondodan geçirin. Ispanak püre haline getirin.
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından süt, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 180 derece fırında pişirin.
- Kreması için tencereye süt, nişasta, un ve şekeri ekleyin. Karıştırarak pişirin.
- Ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilin şeker ekleyin.
- Kremayı pastanın üzerine dökün.
- Çilekli sosu için çileği rondodan geçirin.
- Rondodan geçirdiğiniz çileği tencereye aktarın.
- Nişasta ve şeker ekleyip karıştırarak pişirin.
- Pişen sosu beyaz kremanın üzerine dökün.
- Kekinizi soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra damla çikolata ile karpuz çekirdeklerini yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder