19 Şubat 2021 Cuma

Karpuz Keki Tarifi

 

Karpuz Keki Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 100 gram ıspanak

Krema

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 vanilin şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çilekli sosu

  • 10 çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Damla çikolata

    Karpuz Keki Tarifi Yapılışı

  • Ispanak ve sıvı yağı rondodan geçirin. Ispanak püre haline getirin.
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Ardından süt, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • 180 derece fırında pişirin.
  • Kreması için tencereye süt, nişasta, un ve şekeri ekleyin. Karıştırarak pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilin şeker ekleyin.
  • Kremayı pastanın üzerine dökün.
  • Çilekli sosu için çileği rondodan geçirin.
  • Rondodan geçirdiğiniz çileği tencereye aktarın.
  • Nişasta ve şeker ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Pişen sosu beyaz kremanın üzerine dökün.
  • Kekinizi soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra damla çikolata ile karpuz çekirdeklerini yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder