Çıtır Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk fileto,
- 2 adet yumurta,
- Yarım su bardağı nişasta,
- 2 çorba kaşığı un,
- 1 şişe maden suyu (soda),
- 1 çorba kaşığı susam,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- Tuz,
- Karabiber.
Panesi için;
- Galeta unu.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ.
Çıtır Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Çıtır tavuk şiş yapmak için gerekli olan tavuk fileto, biraz iri olacak şekilde küp küp doğranır.
Yumurta, un, nişasta, susam, karbonat, tuz ve maden suyu, derin bir kap içerisine konulur ve pürüzsüzleşene kadar çırpılır.Doğranan tavuklar, hazırlanan sodalı karışımın içerisine koyulup, karıştırılır.
Üzeri streç film ile kapatılarak buzdolabına kaldırılır ve bu şekilde 2 saat dinlendirilir.
Süre sonunda dinlenen tavuklar ortadan ikiye bölünen tahta çöp şişlere dizilir.
Daha sonra her tarafı galeta ununa bulanır ve kızgın yağ içerisinde çevrilerek kızartılır.
Kızartılan çıtır tavuk şiş, sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder