İşkembe Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça temizlenmiş işkembe,
- 2-3 tane yeşil biber,
- 2 tane kırmızı biber,
- Pul biber,
- Karabiber,
- Kimyon,
- Kinzi,
- Sıvı yağ,
- Tuz.
İşkembe Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
İşkembe kavurması yapmak için öncelikle işkembeler düdüklü tencereye koyulur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan işkembe sudan çıkartılıp, kuşbaşı şeklinde doğranarak tavaya koyulur.
Üzerine sıvı yağ ile doğranmış biberler ilave edilip, kapağı kapatılır.
Ocağın üzerinde, biberler biraz diri kalacak şekilde pişirilir.Daha sonra üzerine tuz ile baharatlar ilave edilip karıştırılır.
Hazırlanan işkembe kavurması ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
Not; Hafif sulu olsun isterseniz, yarım çay bardağı su koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder