Köfteli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı zeytinyağı,
- 1 orta boy kuru soğan,
- 1 adet yeşil biber,
- 1 adet kırmızı biber,
- 1 tatlı kaşığı karışık salça,
- 2 orta boy domates,
- 400 gram bamya,
- 1 yemek kaşığı limon suyu,
- Yeterince sıcak su,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber.
Köftesi için;
- 100 gram kıyma,
- 1 yemek kaşığı irmik,
- 2 diş sarımsak,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı kimyon,
- 2 çay kaşığı tuz.
Köfteli Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Köfteli bamya yemeği yapmak için öncelikle köfte harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır.
Üzerine rendelenmiş sarımsak, irmik ve baharatlar ilave edilip, yoğrulur.
Yoğrulan köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanırŞekillendirilen köfteler, unlu bir tepsiye koyulur ve sallanarak una bulanması sağlanır.
Yemeğin yapılacağı tencereye zeytinyağlı ile küp doğranmış soğanlar koyulup, kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine salça eklenip, karıştırılır ve küp doğranmış domatesler ilave edilerek, hafifçe sotelenir.
Daha sonra bamya ile limon suyu eklenip karıştırılır.
Son olarak üzerilerine çıkacak kadar sıcak su ile tuz ilave edilip, kaymaya bırakılır.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür ve üzerine köfteler koyulup sallayarak hafifçe kızartılır.
Kaynamaya başlayan yemeğin üzerine köfteler ilave edilir ve bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişirilen köfteli bamya yemeği ocaktan alınır ve biraz dinlendirilir (kendi ısısıyla sebzeler yumuşamaya devam edecektir).
Hazırlanan yemek sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder