Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un (300 gr)
- 1 su bardağı su
- Yarım paket instant maya
- Yarım tatlı kaşığı tuz
İçine sürmek için ;
- 100 gram tereyağı (tuzsuz)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çeyrek çay bardağı su
Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuz için 3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su, yarım paket instant maya ve yarım tatlı kaşığı tuzu uygun bir kaba alalım güzelce yoğuralım ve 30 dk mayalanmaya bırakalım.
- İç harcı için oda ısısında yumuşamış 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı kekik, yarım tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi uygun bir kapta karıştıralım.
- Mayalanan hamurumuzun havasını alarak 8 tane beze yapalım.
- Her bir bezeyi hafifçe unlayıp dikdörtgen olacak şekilde açalım ve bir tatlı kaşığı tereyağı karışımından her tarafına sürelim ve üçe katlayalım.
- Üçe katladığımız hamurumuzu uzunlamasına ikiye bölelim ve her bir parçayı üst üste koyalım bir ucundan kıvırmaya başlayalım ve rulo yapalım.
- Ucunu alta kıvırıp üzerine bastıralım. Her bir beze için aynı işlemi uygulayalım.
- Uygun bir tavanın tabanını 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayalım çöreklerimizi dizelim.
- Kısık ateşte arkalı önlü kızartalım. Ocaktan almadan önce çöreklerimizin dibine çeyrek çay bardağı su dökelim ve tavamızın ağzını kapatalım.
- Böylece çöreklerimizin kat araları daha iyi pişecektir. Suyunu çeken çöreklerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder