4 Şubat 2021 Perşembe

Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi

 

Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un (300 gr)
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket instant maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

İçine sürmek için ;

  • 100 gram tereyağı (tuzsuz)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı su

    Tereyağlı Sarımsaklı Kekikli Çörek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuz için 3 su bardağı un 1 su bardağı ılık su, yarım paket instant maya ve yarım tatlı kaşığı tuzu uygun bir kaba alalım güzelce yoğuralım ve 30 dk mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcı için oda ısısında yumuşamış 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı kekik, yarım tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi uygun bir kapta karıştıralım.
  • Mayalanan hamurumuzun havasını alarak 8 tane beze yapalım.
  • Her bir bezeyi hafifçe unlayıp dikdörtgen olacak şekilde açalım ve bir tatlı kaşığı tereyağı karışımından her tarafına sürelim ve üçe katlayalım.
  • Üçe katladığımız hamurumuzu uzunlamasına ikiye bölelim ve her bir parçayı üst üste koyalım bir ucundan kıvırmaya başlayalım ve rulo yapalım.
  • Ucunu alta kıvırıp üzerine bastıralım. Her bir beze için aynı işlemi uygulayalım.
  • Uygun bir tavanın tabanını 1 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayalım çöreklerimizi dizelim.
  • Kısık ateşte arkalı önlü kızartalım. Ocaktan almadan önce çöreklerimizin dibine çeyrek çay bardağı su dökelim ve tavamızın ağzını kapatalım.
  • Böylece çöreklerimizin kat araları daha iyi pişecektir. Suyunu çeken çöreklerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder