Dolgulu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy yumurta
- 2 kaşık tereyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için;
- Şeker
- Pudra şekeri
- İçine ise nutella
Dolgulu Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İçi nemli nemli ve çikolatalı enfes bir kurabiye.
- Tereyağını eritip bir kaba alın ve şekerde ekleyin tel çırpıcıyla elinizle çırpın.
- Vanilin yumurta ekleyin çırpın.
- Kakaoyuda ekleyin karıştırın.
- Kabartma tozu ve unu da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Hamurun kıvamı kurabiye hamuruna göre cıvık olacak. Vaktiniz varsa buzdolabında 3-4 saat bekletin eğer yoksada 10-15 dk buzlukta bekletin çıkartın ve elinizi yağa bulayıp parçalar kopartın poğaça gibi açın ve içine nutella ekleyip kapatıp yuvarlayın.
- Önce şekere sonra pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin 16 tane çıktı bende.
- 180 derecelik önceden ısıtılmıs fırında 8 dk pişirin daha fazla pişirmeyin ve soğuyunca servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder