Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yufkaları minik sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Bunun için yufkayı ortadan ikiye katlıyoruz
- daha sonra üç kat üstüste katlayarak kenarlarından ince şekilde yufkaları kesiyoruz.
- daha sonra bu yufkayı da ortadan ikiye bölerek minik yufkalar elde ediyoruz detaylı yapılış şeklini videoda izleyebilirsiniz.
- Tüm yufkaları bir pipet yardımıyla sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
- Uçlarını hafif suya batırarak kapatıyoruz daha sonra kızdırılmış yağda güzelce kızartıyoruz.
- Kıymalı harç için tavaya yağı alalım.
- Soğanları ekleyelim kavurmaya başlayalım kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra salça domates sosu baharat ve tuz ekleyerek bir kaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Kızartmış olduğumuz kozalak mantıyı tabağa dizelim.
- Orta kısmına kıymalı harçdan ekleyelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek sıcak sıcak servis edelim çok lezzetli oluyo şimdiden afiyet olsun🌸🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder