18 Şubat 2021 Perşembe

Kozalak Mantı Tarifi

 

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yufkaları minik sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Bunun için yufkayı ortadan ikiye katlıyoruz
  • daha sonra üç kat üstüste katlayarak kenarlarından ince şekilde yufkaları kesiyoruz.
  • daha sonra bu yufkayı da ortadan ikiye bölerek minik yufkalar elde ediyoruz detaylı yapılış şeklini videoda izleyebilirsiniz.
  • Tüm yufkaları bir pipet yardımıyla sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
  • Uçlarını hafif suya batırarak kapatıyoruz daha sonra kızdırılmış yağda güzelce kızartıyoruz.
  • Kıymalı harç için tavaya yağı alalım.
  • Soğanları ekleyelim kavurmaya başlayalım kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra salça domates sosu baharat ve tuz ekleyerek bir kaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
  • Kızartmış olduğumuz kozalak mantıyı tabağa dizelim.
  • Orta kısmına kıymalı harçdan ekleyelim.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek sıcak sıcak servis edelim çok lezzetli oluyo şimdiden afiyet olsun🌸🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder