3 Şubat 2021 Çarşamba

Orman Kebabı Tarifi

 

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1.5 su bardağı bezelye
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet iri sulu domates
  • 2 adet biber
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Tatlı pul biber

    Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle doğranmış etler tencereye alınır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Sonra üzerine sıvı yağ eklenir ve doğranmış soğan ile biberleri ilave ederek kavrulur.
  • Salça ve 3 su bardağı kaynar su ilave edilir ve düdüklü tencere veya benim gibi döküm demir tencerenin kapağı kapatılır.   etler yumuşayana kadar kontrollü olarak pişirilir.
  • Etler pişerken patates ile havuçlar küp küp doğranır.
  • Et yumuşayınca baharatlar eklenir doğranmış patates ve havuç ilave edilir.
  • Sonra bezelye eklenir ve bir iki tur çevrilir.
  • (ben dondurulmuş bezelye kullandım isteğe göre konserve de kullanabilirsiniz. ).
  • Üzerine gerekirse sıcak su eklenir ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.
  • Orman kebabının yanına çok yakışan pirinç pilavı ile servis edilir.
  • Şimdiden afiyet olsun 😋👌🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder