Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 1.5 su bardağı bezelye
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet iri sulu domates
- 2 adet biber
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Tatlı pul biber
Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle doğranmış etler tencereye alınır ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Sonra üzerine sıvı yağ eklenir ve doğranmış soğan ile biberleri ilave ederek kavrulur.
- Salça ve 3 su bardağı kaynar su ilave edilir ve düdüklü tencere veya benim gibi döküm demir tencerenin kapağı kapatılır. etler yumuşayana kadar kontrollü olarak pişirilir.
- Etler pişerken patates ile havuçlar küp küp doğranır.
- Et yumuşayınca baharatlar eklenir doğranmış patates ve havuç ilave edilir.
- Sonra bezelye eklenir ve bir iki tur çevrilir.
- (ben dondurulmuş bezelye kullandım isteğe göre konserve de kullanabilirsiniz. ).
- Üzerine gerekirse sıcak su eklenir ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilir.
- Orman kebabının yanına çok yakışan pirinç pilavı ile servis edilir.
Şimdiden afiyet olsun 😋👌🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder