Düdüklü Tencerede 15 Dakikada Ayva Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
- 9-10 adet orta boy ayva
- Toz şeker
- 1 su bardağı su
- 4 adet karanfil
Düdüklü Tencerede 15 Dakikada Ayva Marmelatı Tarifi Yapılışı
- Ayvaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
- Büyük bir kaseyle ölçüp düdüklü tencereye alıyoruz.
- Üzerine kaseyle nekadar ayva çıktıysa okadar şeker koyuyoruz.
- Ayva çekirdeklerini de ayıklayıp içine ekleyip bir bardak su ve karanfili ekleyip ocağın üzerine alın.
- Ayvalar sulanana kadar tencerenin kapağı açık biraz bekleyin karıştırın.
- Düdüklünün kapağını kapatın orta gözde orta ateşte düdüklünün fıslamasını bekleyin.
- Fıslayınca 10 dakika pişirip ocağı kapatın düdüklünün havası inince kapağını açıp bir dilim limon sıkın
- Tekrar ocağa alıp kapağı açık 7-8 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın içindeki karanfil ve çekirdekleri alıp sıcakken kavanozlara boşaltıp ağzını sıkı kapatın bu şekilde uzun süre tazeliğini korur. Marmelatımız hazır benim üç orta boy kavanozdan biraz fazla marmelatım çıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder