Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş
- 6 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 4 yemek kaşığı yoğurt
Servis için;
- Ezilmiş sarımsak
- Sirke
Üzeri için;
- Tereyağ
- Kırmızı biber
Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk öncelikle 8 su bardağı su ile eti yumuşayana kadar haşlayalım didikleyelim ve et suyunu süzgeçten geçirelim.
- 2 yemek kaşığı tereyağı eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
- 6 su bardağı suyu ilave edelim su ılınınca etleri ilave edip kaynamaya bırakalım.
- Terbiyesi için yumurta sarısı limon ve yoğurdu karıştırıp çorbanın suyundan yavaşça ilave edip ılıştıralım.
- Terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edelim ve bir süre daha karıştıralım.
- Karabiber ve tuzunu ilave edip 7-8 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Servis esnasında çay kaşığının ucuyla sarımsak ve bir miktar sirke ilave edelim.
- Tereyağı eritip kırmızı biberi ilave edelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder