13 Şubat 2021 Cumartesi

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu gerdan eti haşlanmış didiklenmiş
  • 6 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt

Servis için;

  • Ezilmiş sarımsak
  • Sirke

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Kırmızı biber

    Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk öncelikle 8 su bardağı su ile eti yumuşayana kadar haşlayalım didikleyelim ve et suyunu süzgeçten geçirelim.
  • 2 yemek kaşığı tereyağı eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
  • 6 su bardağı suyu ilave edelim su ılınınca etleri ilave edip kaynamaya bırakalım.
  • Terbiyesi için yumurta sarısı limon ve yoğurdu karıştırıp çorbanın suyundan yavaşça ilave edip ılıştıralım.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edelim ve bir süre daha karıştıralım.
  • Karabiber ve tuzunu ilave edip 7-8 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Servis esnasında çay kaşığının ucuyla sarımsak ve bir miktar sirke ilave edelim.
  • Tereyağı eritip kırmızı biberi ilave edelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder