13 Şubat 2021 Cumartesi

Fırında Balık Kızartması Tarifi

 

Fırında Balık Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg hamsi balığı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Fırında Balık Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle temizlenmiş balıkları suya koyalım üzerine bir avuç tuz serpelim birkaç su yıkayalım.
  • Süzgece koyalım on dakika bekletelim.
  • Süzülen balıkları tepsiye koyalım üzerine sıvı yağ ve yeteri kadar tuz serpelim istediğimiz şekilde dizelim fırına verelim.
  • Fırın derecesi yüksek olsun kontrolü bir şekilde pişirelim balıklar yağını bırakıp kızarmaya başlayınca çıkartabilirsiniz.
  • Çok çıtırlı veya yumuşak nasıl seviyorsanız.
  • Balıklarınız piştikten sonra fırının kokusunu gidermek için üç parça limon ve üç parça soğan koyun on dakika daha açık kaldıktan sonra kapatabilirsiniz.
  • Şimdiden denemek isteyenler için.

    Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder