Fırında Balık Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg hamsi balığı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Fırında Balık Kızartması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle temizlenmiş balıkları suya koyalım üzerine bir avuç tuz serpelim birkaç su yıkayalım.
- Süzgece koyalım on dakika bekletelim.
- Süzülen balıkları tepsiye koyalım üzerine sıvı yağ ve yeteri kadar tuz serpelim istediğimiz şekilde dizelim fırına verelim.
- Fırın derecesi yüksek olsun kontrolü bir şekilde pişirelim balıklar yağını bırakıp kızarmaya başlayınca çıkartabilirsiniz.
- Çok çıtırlı veya yumuşak nasıl seviyorsanız.
- Balıklarınız piştikten sonra fırının kokusunu gidermek için üç parça limon ve üç parça soğan koyun on dakika daha açık kaldıktan sonra kapatabilirsiniz.
Şimdiden denemek isteyenler için.
Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder