Edirne Tava Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 200 gr kuzu ciğeri
- 5 sivri biber
- 2 kırmızı soğan
- 1 çorba kaşığı sumak
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 100 gr un
- Tuz
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Edirne Tava Ciğeri Nasıl Yapılır?
- Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Sumak, tuz ve maydanozu ilave edip harmanlayın.
- Ciğerin zarını soyup damar ve sinirlerinden ayırın. Yaprak inceliğinde dilimler kesin. Ciğer dilimlerini una bulayın.
- Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp ciğerleri birer dakika kadar çevirerek kızartın. Tuzla tatlandırıp servis tabağına alın. Garnitür ile birlikte servis yapın.
- Ciğer tavayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ciğer Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız ciğerlerin ufak ufak doğranmasına özen gösterin. Bu sayede daha çabuk pişer ve kabuk oluşmaz.
- Ciğerleri temizledikten sonra, 15 dakika süzgeçte bekleterek süzülmesini sağlayabilirsiniz.
- Ciğerlerin aromatik bir tadı olması için, poşet içerisine un, mısır unu ve tuz koyun. Ciğerleri de bu poşete koyarak ağzını kapatıp çalkalayın. Bu sayede daha iyi harmanlanır.
- Kızarttığınız ciğerleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
1 Porsiyon Ciğer Tava Kaç Kalori?
- Ciğer tavanın bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir. Kolesterolü yükseltebileceği için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder