2 Şubat 2021 Salı

Edirne Tava Ciğeri Tarifi

 

Edirne Tava Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr kuzu ciğeri
  • 5 sivri biber
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 100 gr un
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Edirne Tava Ciğeri Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Sumak, tuz ve maydanozu ilave edip harmanlayın.
  • Ciğerin zarını soyup damar ve sinirlerinden ayırın. Yaprak inceliğinde dilimler kesin. Ciğer dilimlerini una bulayın.
  • Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp ciğerleri birer dakika kadar çevirerek kızartın. Tuzla tatlandırıp servis tabağına alın. Garnitür ile birlikte servis yapın.
  • Ciğer tavayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ciğer Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız ciğerlerin ufak ufak doğranmasına özen gösterin. Bu sayede daha çabuk pişer ve kabuk oluşmaz.
  • Ciğerleri temizledikten sonra, 15 dakika süzgeçte bekleterek süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Ciğerlerin aromatik bir tadı olması için, poşet içerisine un, mısır unu ve tuz koyun. Ciğerleri de bu poşete koyarak ağzını kapatıp çalkalayın. Bu sayede daha iyi harmanlanır.
  • Kızarttığınız ciğerleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.

1 Porsiyon Ciğer Tava Kaç Kalori?

  • Ciğer tavanın bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir. Kolesterolü yükseltebileceği için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder