Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı et suyu
- 1.5 kahve fincanı un
- 1 çay bardağı kırık pirinç
- 4 su bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 15 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp süzün. Et suyunu tencereye aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- Derin bir kasede yoğurt, 1 yumurtanın sarısı ve unu çırpın. Kaynamakta olan et suyuna azar azar ekleyerek koyu bir kıvam elde edinceye kadar sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
- Üzeri için tereyağını tavada eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üst kısımlarına tereyağında kavrulmuş baharatı gezdirerek dökün.
- Yayla çorbasını zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yayla Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce pirinçleri bol su ile yıkayın. Bu sayede nişasta miktarını azaltabilirsiniz.
- Kıvamı tutturabilmek için, süzme yoğurt kullanın.
- Tavuk veya et suyu kullanmak istemiyorsanız, bir tablet tavuk bulyon ile aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
- Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek tahta kaşık ile karıştırın.
1 Porsiyon Yayla Çorbası Kaç Kaloridir?
200 gramlık bir kase yayla çorbası, yaklaşık 95 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder