2 Şubat 2021 Salı

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı et suyu
  • 1.5 kahve fincanı un
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün. Et suyunu tencereye aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Derin bir kasede yoğurt, 1 yumurtanın sarısı ve unu çırpın. Kaynamakta olan et suyuna azar azar ekleyerek koyu bir kıvam elde edinceye kadar sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
  • Üzeri için tereyağını tavada eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üst kısımlarına tereyağında kavrulmuş baharatı gezdirerek dökün.
  • Yayla çorbasını zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yayla Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce pirinçleri bol su ile yıkayın. Bu sayede nişasta miktarını azaltabilirsiniz.
  • Kıvamı tutturabilmek için, süzme yoğurt kullanın.
  • Tavuk veya et suyu kullanmak istemiyorsanız, bir tablet tavuk bulyon ile aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek tahta kaşık ile karıştırın.

1 Porsiyon Yayla Çorbası Kaç Kaloridir?

200 gramlık bir kase yayla çorbası, yaklaşık 95 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder