Karalahana Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Büyük bağ Kara lahana
- 1 su bardağı Barbunya
- 1/2 su bardağı Mısır /bulgur
- 1 adet Kuru soğan
- 3 çorba kaşığı Tereyağı
- 2 çorba kaşığı İç yağ
- 1 su bardağı Mısır unu
- Su
- Tuz
- Pul biber
Karalahana Yemeği Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Barbunya ve mısır suda haşlanır. Haşlama suyu süzülür. Pişirme yapılacak suya barbunya ve mısır koyulur.
- Su kaynama noktasına geldiğinde, ince doğranmış kara lahanalar ve ince doğranmış kuru soğan eklenir.
- Yemeğe lezzetini veren iç yağı tencereye koyulur. Tuz, pul biber ve tereyağı ilave edilir. Pişen yemeğe mısır unu eklenir ve iyice karıştırılır. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder