18 Şubat 2021 Perşembe

Efsane Nohut Dürüm Tarifi

 

Efsane Nohut Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 parça et yada kemikli et (Olmasa da olur)
  • Kişi sayısınca lavaş
  • Tuz
  • Sıvı yağ, zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağından az su
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 orta boy mor soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Sumak
  • Limon
  • Birkaç tane kornişon salatalık

    Efsane Nohut Dürüm Tarifi Yapılışı

  • Bir gece önceden ıslatılmış nohutumuzu düdüklüye koyuyoruz. Özellikle kemikli etiniz varsa kemikli et kullanın yoksa bir parça normal ette kullanabilirsiniz. İsterseniz et hiç kullanmayabilirsiniz.
  • Nohutun üzerine üç dört parmak geçene kadar su ekleyip yarım saat haşlıyoruz.
  • Bu arada soğanı piyazlık doğruyoruz biraz tuz atıp elimizle harmanlayıp sudan geçirip süzgece alıyoruz.
  • Suyunu süzünce tabağa alıp doğranmış maydanoz biraz zeytinyağı tuz limon ve sumak atıp karıştırıyoruz.
  • Haşlanmış nohutu süzüp çatalla eziyoruz, etimizi didikliyoruz.
  • Tavaya biraz sıvı yağ koyup biber salçamızı kavuruyoruz üzerine ezdiğimiz nohutu ekliyoruz.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberini atıyoruz.
  • Bir çay bardağına yakın su ekleyip biraz kavurup altını kapatıyoruz.
  • Lavaşa önce nohutumuzdan yayıyoruz.
  • Üzerine didiklediğimiz etten, soğanlı salatamızdan ve kornişon salatalıkta koyup lavaşımızı sarıyoruz. Çookk lezzetli nohut dürümümüz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder