Efsane Nohut Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 1 parça et yada kemikli et (Olmasa da olur)
- Kişi sayısınca lavaş
- Tuz
- Sıvı yağ, zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağından az su
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 orta boy mor soğan
- Yarım demet maydanoz
- Sumak
- Limon
- Birkaç tane kornişon salatalık
Efsane Nohut Dürüm Tarifi Yapılışı
- Bir gece önceden ıslatılmış nohutumuzu düdüklüye koyuyoruz. Özellikle kemikli etiniz varsa kemikli et kullanın yoksa bir parça normal ette kullanabilirsiniz. İsterseniz et hiç kullanmayabilirsiniz.
- Nohutun üzerine üç dört parmak geçene kadar su ekleyip yarım saat haşlıyoruz.
- Bu arada soğanı piyazlık doğruyoruz biraz tuz atıp elimizle harmanlayıp sudan geçirip süzgece alıyoruz.
- Suyunu süzünce tabağa alıp doğranmış maydanoz biraz zeytinyağı tuz limon ve sumak atıp karıştırıyoruz.
- Haşlanmış nohutu süzüp çatalla eziyoruz, etimizi didikliyoruz.
- Tavaya biraz sıvı yağ koyup biber salçamızı kavuruyoruz üzerine ezdiğimiz nohutu ekliyoruz.
- Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberini atıyoruz.
- Bir çay bardağına yakın su ekleyip biraz kavurup altını kapatıyoruz.
- Lavaşa önce nohutumuzdan yayıyoruz.
- Üzerine didiklediğimiz etten, soğanlı salatamızdan ve kornişon salatalıkta koyup lavaşımızı sarıyoruz. Çookk lezzetli nohut dürümümüz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder