18 Şubat 2021 Perşembe

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı (1 litre) süt
  • 1 su bardağı (110 gr) un
  • 1 su bardağı (180 gr) şeker
  • 3 yemek kaşık (150 gr) margarin veya tereyağı
  • 1 vanilya şekeri

1 su bardağı  200ml

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı eritin.
  2. Unu ilave edin ve unun rengi değişene kadar karıştırın.
  3. Sütü ekleyin ve orta ateşte karıştırın.
  4. Süt ısındığında şekeri ekleyin.
  5. Karışım koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın.
  6. Vanilya şekerini ekleyin ve ateşi kapat.
  7. 2 dakika blender ile karıştırın.
  8. Karışımı koyacağınız tabak su ile nemlendirilerek.
  9. 2 veya 3 saat buzdolabında buzdolabında bekletilir.
  10. Üstüne çikolata veya meyve sosu koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder