Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı (1 litre) süt
- 1 su bardağı (110 gr) un
- 1 su bardağı (180 gr) şeker
- 3 yemek kaşık (150 gr) margarin veya tereyağı
- 1 vanilya şekeri
1 su bardağı 200ml
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Tereyağı eritin.
- Unu ilave edin ve unun rengi değişene kadar karıştırın.
- Sütü ekleyin ve orta ateşte karıştırın.
- Süt ısındığında şekeri ekleyin.
- Karışım koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika karıştırın.
- Vanilya şekerini ekleyin ve ateşi kapat.
- 2 dakika blender ile karıştırın.
- Karışımı koyacağınız tabak su ile nemlendirilerek.
- 2 veya 3 saat buzdolabında buzdolabında bekletilir.
- Üstüne çikolata veya meyve sosu koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder