Efsun Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
250 ml su bardağı ölçümüz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 2 buçuk su bardağı un
Şerbeti için ;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 dilim limon
Efsun Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce sütün içine kabartma tozunu döküp karıştıralım köpürecektir kenara alalım.
- Daha sonra sıvı yağını bir tencere de kızdıralım ,içine bi tahta kaşık daldırınca kaşığın değdiği yerlerden kabarcıklar çıkıyorsa iyice kızmış demektir .
- Hemen 2 su bardağı unu bir cam yada çelik yoğurma kabına alalım sıvı yağını içine döküp hızlıca karıştıralım .
- Sonra sütlü kabartma tozunu ilave edelim .
- Geride kalan yarım su bardağı unu da katıp yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp petek şeklinde olan silikon nihalemizde elimizle açalım arzu ederseniz ceviz koyup kapatabilirsiniz.
- Önceden ısınmış 170 derecede fırında 40 dk pişirelim tabi bu süre fırından fırına değişir kontrol edelim.
- Şerbeti tatlıdan önce kaynatalım soğusun.
- Fırından çıkan 5 dk dinlenen tatlımıza şerbetini dökelim .
- Şerbeti çekme işlemi biraz uzun sürüyor 2 saatte tam kıvama geliyor 🙈Ona göre yapın misafir geleceği zaman.Ama sonra yemesi gerçekten çok güzel kıyır kıyır şimdiden afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder