13 Şubat 2021 Cumartesi

Efsun Tatlısı Tarifi

 

Efsun Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

250 ml su bardağı ölçümüz

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 2 buçuk su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Efsun Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce sütün içine kabartma tozunu döküp karıştıralım köpürecektir kenara alalım.
  • Daha sonra sıvı yağını bir tencere de kızdıralım ,içine bi tahta kaşık daldırınca kaşığın değdiği yerlerden kabarcıklar çıkıyorsa iyice kızmış demektir .
  • Hemen 2 su bardağı unu bir cam yada çelik yoğurma kabına alalım sıvı yağını içine döküp hızlıca karıştıralım .
  • Sonra sütlü kabartma tozunu ilave edelim .
  • Geride kalan yarım su bardağı unu da katıp yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp petek şeklinde olan silikon nihalemizde elimizle açalım arzu ederseniz ceviz koyup kapatabilirsiniz.
  • Önceden ısınmış 170 derecede fırında 40 dk pişirelim tabi bu süre fırından fırına değişir kontrol edelim.
  • Şerbeti tatlıdan önce kaynatalım soğusun.
  • Fırından çıkan 5 dk dinlenen tatlımıza şerbetini dökelim .
  • Şerbeti çekme işlemi biraz uzun sürüyor 2 saatte tam kıvama geliyor 🙈Ona göre yapın misafir geleceği zaman.Ama sonra yemesi gerçekten çok güzel kıyır kıyır şimdiden afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder