20 Şubat 2021 Cumartesi

Keşkülü Fukara (Keşkül) Tarifi

 

Keşkülü Fukara (Keşkül) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya

    Keşkülü Fukara (Keşkül) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce nişastayı bir kasete koyup, su ile açın.
  • Diğer yandan yumurta sarısı, şeker, badem unu ve hindistan cevizini tencereye alıp karıştıralım.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek, bir yandan devamlı karıştırın.
  • Ocağa alıp, karıştırmaya devam edecek pişirin.
  • Kaynamaya yakın su ile açtığınız nişastayı ve 1 paket vanilyayı ekleyip bir yandan hızlıca karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp, kaselere paylaştığın.
  • Ilıyınca üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Not: nar, bu tatlıya çok yakışıyor, biz üzerine bol nar dökerek yiyoruz. Afiyet olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder