15 Şubat 2021 Pazartesi

Elmalı Pasta Tarifi

 

Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

(bardak ölçüm 200 ml)

Üzeri için;

  • 2 tane elma
  • 1 çay bardağından biraz fazla ufalanmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz tarçın
  • Ayırdığımız bir bardak sos

    Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı 

  • Öncellikle yoğurt, şeker, yağ ve vanilya şekeri derin bir kabın içerisin de iyice karıştırılır ve bir bardak kenara ayrılır.
  • Hazırlanan karışıma yumurta eklenerek çırpılır ardından un ve kabartma tozu ellenerek karışımın içine eklenerek karıştırılır.
  • Kalıp sağ sola sallanarak kek harcının eşit şekilde yayılması sağlanır.
  • Tepsi kağıdı açılmış kelepçeli kek kalıbına boşaltılır. (borcamda da yapabilirsiniz)
  • Üzerine ufalanmış cevizle karıştırılan tarçın dan bir avuç serpilir.
  • Kabukları soyulan elmalar yarım ay şeklinde dilimlenir ve kek harcının üzerine dizilir.
  • Kalan cevizle karıştırılan tarçın serpilir.
  • Fırında 180°de alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika şekilde kontrollü pişirilir.
  • Gerekirse kürdan testi yapılır. Fırından çıkarılır.
  • İlk sıcaklığı giden kekin üzerine ayırdığımız bir bardak sos dökülür gerekirse fırçayla yayılır.
  • Yaklaşık yarım saat sonra kek kalıbından çıkarılır bir iki saat dinlenen kek dilimlenerek servis edilir. Yapacak olanlara afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder