Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
(bardak ölçüm 200 ml)
Üzeri için;
- 2 tane elma
- 1 çay bardağından biraz fazla ufalanmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı dolusu toz tarçın
- Ayırdığımız bir bardak sos
Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncellikle yoğurt, şeker, yağ ve vanilya şekeri derin bir kabın içerisin de iyice karıştırılır ve bir bardak kenara ayrılır.
- Hazırlanan karışıma yumurta eklenerek çırpılır ardından un ve kabartma tozu ellenerek karışımın içine eklenerek karıştırılır.
- Kalıp sağ sola sallanarak kek harcının eşit şekilde yayılması sağlanır.
- Tepsi kağıdı açılmış kelepçeli kek kalıbına boşaltılır. (borcamda da yapabilirsiniz)
- Üzerine ufalanmış cevizle karıştırılan tarçın dan bir avuç serpilir.
- Kabukları soyulan elmalar yarım ay şeklinde dilimlenir ve kek harcının üzerine dizilir.
- Kalan cevizle karıştırılan tarçın serpilir.
- Fırında 180°de alt üst ayarda yaklaşık 40 dakika şekilde kontrollü pişirilir.
- Gerekirse kürdan testi yapılır. Fırından çıkarılır.
- İlk sıcaklığı giden kekin üzerine ayırdığımız bir bardak sos dökülür gerekirse fırçayla yayılır.
- Yaklaşık yarım saat sonra kek kalıbından çıkarılır bir iki saat dinlenen kek dilimlenerek servis edilir. Yapacak olanlara afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder