Kupta Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 6 yemek kaşığı dolusu şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenecek)
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilin
Limon sosu için;
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenecek)
- 1 su bardağı su
- 3, 5-4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket
Kupta Limonlu Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Tabanı için de yulaflı bisküviyi rondodan geçirip kullandım. İsteğe göre başka bisküviler de kullanılabilir.
- Muhallebi için krema ve vanilin hariç diğer bütün malzemeleri bir tencereye alıp göz göz olana kadar pişirdim.
- Ilımaya yakın buzlukta beklettiğim çırpılmış kremayı ve vanilini ekleyip mikser yardımıyla homojen hale gelene kadar çırptım.
- Limonlu sos için de vanilin hariç diğer bütün malzemeleri bir tencereye alıp koyulaşana kadar pişirdim.
- Ocaktan aldıktan sonra da vanilini ekleyip bir süre daha çırptım.
- Sosu hazırlamadan önce kupları hazırladım.
- Tabanına bisküviyi, üstüne de muhallebiyi paylaştırıp limon sosunu ocaktan alıp vanilini ekledikten sonra soğumasını beklemeden muhallebilerin üstüne paylaştırdım.
- Ben en üstünü file badem ve bisküviyle süsledim. Siz başka şekilde de süsleyebilirsiniz.
Kremayı bir kaba boşaltıp iyice çırpıyoruz ve muhallebi hazır olana kadar buzlukta bekletiyoruz. Bu önemli bir püf noktası.
İsteğe göre yarım çay kaşığı zerdeçal rengi daha koyu olsun isteyenler kullanmalı. Ben kullanmadım. Limonun kendi rengi daha hoşuma gittiği için kullanma ihtiyacı hissetmedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder