13 Şubat 2021 Cumartesi

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yufka
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • Tuz kara biber damak tadına göre
  • 1 s sıcak su

Sosu için

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • Çeyrek çay bardağı süt
  • Çörek otu

    Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı

  • Pırasa ve soğanı küçük bir şekilde doğrayalım.
  • Soğanları yağda pembeleşene kadar kavuralım.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ardından pırasayı ekleyip 10 dakika kadar kavuralım.
  • Sıcak suyu ekleyip pişirelim iyice ve suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Sosunu hazırlayalım su ve sıvı yağ bir tabağa alıp karıştıralım.
  • Yufkanızı tezgaha alıp sostan fırça yardımı ile sürelim ve ortadan ikiye bölelim kenarlarına harçtan koyup salalım yuvarlak tepsiye dizelim.
  • Önce üzerine hazırladınız sostan sürelim.
  • Sonrada yumurta sarısı ve sütten karıştırıp sürelim.
  • Çörek otu serpelim.
  • 200 derecelik fırında pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder