En Hafif Şerbetli Tatlı Baba Tatlısı Göçmen Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Not: şerbet kaynatılmayacak Oda ısısında su içinde şeker eritilerek hazırlanacak
En Hafif Şerbetli Tatlı Baba Tatlısı (Göçmen Tarifi) Yapılışı
- Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpıyoruz.
- Vanilya, kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklemesi yapıyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Yumuşak hamur elde ediyoruz. (sadece 2 silme su bardağı un konulacak ekstra asla ekleme yapmayınız. )
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz. İsterseniz benim yaptığım gibi ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarladıktan sonra minik toplar yapıp muffin kalıplarınıza yerleştirebilirsiniz. (aynı işlevi görecek başka kapların içlerine de koyabilirsiniz)
- Tatlı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada su içinde şeker tamamen erimesini sağlıyoruz. Tatlı çıkar çıkmaz sıcakken şerbet ile buluşturuyoruz.
- Bir geniş kapta şerbeti hazır edip tatlıları içine bırakabiliriz.
- Şerbeti tamamen çektikten sonra bir tepsiye diziyoruz ve üzerine şerbeti gezdiriyoruz.
- Tamamen soğumaya bırakıp sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun :))) not: bu malzemeler ile 30-35 adet tatlı çıkmaktadır. (yuvarlakların büyüklüğü sayıyı değiştirir. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder