Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et,
- 4 adet patlıcan,
- 2 adet kuru soğan,
- 2 adet kırmızı biber,
- 3 adet yeşil biber,
- 3 adet domates,
- 6-7 diş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber,
- Kırmızı toz biber,
- Zeytinyağı.
Etli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Etli güveç yapmak için öncelikle kuşbaşı etler tencereye koyulur ve kısık ateşte, ağzı kapalı olarak, suyunu çekene kadar pişirilir.Patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve iri iri doğranıp, tuzlu su içerisinde 10 dakika bekletilir.
Soğanlar yemeklik olarak, biberler ile sarımsaklar da biraz iri olacak şekilde doğranır. Ardından domatesler rendelenir.
Patlıcanların suyu süzdürülür ve üzerine doğranan sebzeler, rendelenen domatesler, pişen etler, salça ve baharatlar eklenir.
Son olarak bolca zeytinyağı eklenip, güzelce karıştırılır.
Elde edilen karışım, büyük güveç kabına bastırarak yerleştirilir ve ocağın üzerine konularak kaynamaya bırakılır.
Etli güveç kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
Süre sonunda pişirilen yemek ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder