Starbucks Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
- 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ( yoksa 1 paket vanilya)
- 1 tatlı kaşığı portakal aroması (ya da 1 portakal rendesi)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) portakal suyu ( ya da 1 tatlı kaşığı portakal aroması)
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması (ya da 2 paket vanilya).
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Bardak ölçüsü 250 ml
Starbucks Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, kekimizi çarpana kadar dolap ya da buzluğa kaldıralım.
- Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar mikserin en yüksek ayarında çırpalım.
- İçerisine havuç, sıvı yağ, tereyağ, ceviz, hindistan cevizi, vanilya ve portakal aromasını katıp yüksek devirde tekrar çırpalım.
- Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek en düşük devirde karışana kadar çırpalım.
- Kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dk pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
- Süt ve nişastayı sos tenceresine alıp güzelce çırpalım.
- Portakal ve şekeri ilave edip pişirelim.
- Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını koyalım.
- Tereyağ eriyene kadar karıştırıp altını kapatalım.
- Piştikten ve soğuduktan sonra kremanızın kıvamı koyu olursa sütle açabilirsiniz.Akışkan bir kıvamı olması lazım.
- Kekimizi fırındayken bir bıçak batırarak kontrol edelim.
- Bıçak temiz çıkarsa kekimiz pişmiştir. Fırını kapatıp 5 dk dinlendirelim.
- Kalıptan çıkarttıktan sonra kremasını dökelim.
- 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 💗🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder