20 Şubat 2021 Cumartesi

Starbucks Havuçlu Kek Tarifi

 

Starbucks Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ( yoksa 1 paket vanilya)
  • 1 tatlı kaşığı portakal aroması (ya da 1 portakal rendesi)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) portakal suyu ( ya da 1 tatlı kaşığı portakal aroması)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması (ya da 2 paket vanilya).
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Bardak ölçüsü 250 ml

Starbucks Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp, kekimizi çarpana kadar dolap ya da buzluğa kaldıralım.
  2. Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar mikserin en yüksek ayarında çırpalım.
  3. İçerisine havuç, sıvı yağ, tereyağ, ceviz, hindistan cevizi, vanilya ve portakal aromasını katıp yüksek devirde tekrar çırpalım.
  4. Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek en düşük devirde karışana kadar çırpalım.
  5. Kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dk pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
  7. Süt ve nişastayı sos tenceresine alıp güzelce çırpalım.
  8. Portakal ve şekeri ilave edip pişirelim.
  9. Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını koyalım.
  10. Tereyağ eriyene kadar karıştırıp altını kapatalım.
  11. Piştikten ve soğuduktan sonra kremanızın kıvamı koyu olursa sütle açabilirsiniz.Akışkan bir kıvamı olması lazım.
  12. Kekimizi fırındayken bir bıçak batırarak kontrol edelim.
  13. Bıçak temiz çıkarsa kekimiz pişmiştir. Fırını kapatıp 5 dk dinlendirelim.
  14. Kalıptan çıkarttıktan sonra kremasını dökelim.
  15. 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 💗🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder