12 Şubat 2021 Cuma

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi

 

Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg doğranmış lahana
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı kaynar su

    Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tencereye tereyağını koyalım. Üzerine az sıvı yağ ekleyelim.
  • Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edelim ve kavuralım.
  • Ardından doğranmış lahana ilave edelim ve karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.
  • 15 dakika kendi suyuyla pişirdikten sonra, 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber, karabiber katalım ve bulgur veya pirinç ekleyelim.
  • Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağını kapatalım.
  • Kısık ateşte, 20 dk daha pişirelim.
  • Yemeğimiz servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder