Ev Yapımı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy patates (Kişi adedine göre artırabilirsiniz)
- 1 kase garnitür
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 kase haşlanmış mısır
- Ketçap
- Mayonez
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı dilim zeytin
- 2-3 adet kokteyl sosis (Hafif haşlanmış)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
Ev Yapımı Kumpir Nasıl Yapılır?
- Fırını 240 derecede ısıtın. Patatesleri iyice yıkayın ve ayrı ayrı yağlı kağıda ve alüminyum folyoya sarın. Sıcak fırının tel ızgarası üzerine koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
- Patates pişerken garnitürü hazırlayın. Bunun için garnitürün suyunu süzüp, bir kap içine alın.
- Konserve mısırları ilave edin. Kornişon turşuları minik doğrayın ve sosisleri dilimleyerek karışıma ekleyip hepsini harmanlayın.
- Patatesler pişince fırından alın ve ortadan ikiye kesip, içlerini kaşık yardımıyla kenarlarında kalacak şekilde çıkararak bir kaba alın.
- Patatesin iç kısmına tereyağı, bir tutam tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tereyağı ve kaşar peyniri eriyene kadar patatesle birlikte karıştırın.
- Hazırladığınız garnitür karışımını patatesin ortasına yerleştirin. Mayonez ve ketçap sıkarak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Kumpir Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kumpir yapımında büyük boy ve düzgün patatesler seçmeye özen gösterin.
- Pişirdiğiniz patatesleri vakit kaybetmeden kaşar peyniri ve tereyağı ile ezin. Aksi takdirde soğudukça kıvamı kaybolacaktır.
- Patateslerin nemli kalması için, fırını fansız programda çalıştırın.
- Kumpirin içini istediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
1 Porsiyon Kumpir Kaç Kalori?
- Bir adet kumpir, yaklaşık 95 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder