Quarkbällchen Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 500 gram quark (Türkiyede süzme yoğurdu kullanıyorlarmış okudum googledan)
- 500 gram un
- 300 gram şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yumurta
Kızartmak için
- Bol sıvıyağı
Bulamak için
- Toz şeker
- Tarçın
Quarkbällchen Tarifi Yapılışı
- Quark (süzme yoğurt) yumurta ve şeker çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya ,şekeri ve tuz eklenir ve çırpılır.
- Bir tencereye bolca sıvı yağ alınır.
- Sıvı yağ iyice kızınca ocağın altı biraz kısılır (dışı pişip içi çiğ kalmasın diye).
- Kaşık yardımıyla yada benim gibi dondurma kaşığı ile hamurdan alınır ve yağa atılır.
- 5-8 dakika kadar sürer orta ateşte. Pişen toplar toz şeker tarçın karışımına bulanır. Kahvenin yanında afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder