15 Şubat 2021 Pazartesi

Quarkbällchen Tarifi

 

Quarkbällchen Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 500 gram quark (Türkiyede süzme yoğurdu kullanıyorlarmış okudum googledan)
  • 500 gram un
  • 300 gram şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yumurta

Kızartmak için

  • Bol sıvıyağı

Bulamak için

  • Toz şeker
  • Tarçın

    Quarkbällchen Tarifi Yapılışı 

  • Quark (süzme yoğurt) yumurta ve şeker çırpılır.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ,şekeri ve tuz eklenir ve çırpılır.
  • Bir tencereye bolca sıvı yağ alınır.
  • Sıvı yağ iyice kızınca ocağın altı biraz kısılır (dışı pişip içi çiğ kalmasın diye).
  • Kaşık yardımıyla yada benim gibi dondurma kaşığı ile hamurdan alınır ve yağa atılır.
  • 5-8 dakika kadar sürer orta ateşte. Pişen toplar toz şeker tarçın karışımına bulanır. Kahvenin yanında afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder