Fava Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fava fasulye
- 4 litre su
- 3 diş sarımsak (sevdiğimiz için daha fazla koydum)
- 1/3 (80ml) zeytin yağı
- 1/4 (çeyrek) (60ml) limon suyu
- 2 silme tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz)
- 2 silme tatlı kaşığı kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı kırmızı biber
- Kıyılmış maydanoz ( garnitür)
Fava Çorbası Tarifi Yapılışı
- Fava fasulyelerini bir gece suda bekletiyoruz.
- Pişirme işlemine başlarken fasulyenin suyunu süzüp tencereye koyuyoruz.
- Üzerine 4 litre suyu ekleyip yüksek ısıda kaynayana kadar daha sonra orta ısıda fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. (1 -1. 30 saat civarı).
- Yumuşayan fasulyeleri süzüp suyunu bir kenara ayırıyoruz.
- Fasulyeleri bir mutfak robotuna aktarıp içine zeytinyağı, limon suyu, sarımsağı baharatları ve ayırdığımız suyun bir kısmını ekleyip yüksek hızda pürüzsüz olana kadar işlem yapıyoruz gerekirse daha fazla inceltmek için ayırdığınız sudan ekleyebilirsiniz.
- Çorbanın tadına bakın ve baharatı istediğiniz gibi ayarlayın.
- Garnitür olarak: kımızı acı biber, zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder