7 Şubat 2021 Pazar

Az Malzemeli Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi

 

Az Malzemeli Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 200 gram toz şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pastacı kreması
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Kek arasına/üzerine:

  • 2 adet muz
  • Ve/veya istediğiniz herhangi bir meyve

    Az Malzemeli Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Ayıklanmış ıspanağı (çiğden) bir iki yemek kaşığı su ile robottan veya blenderden geçirin.
  • Ardından yumurtaları şeker ile krema gibi köpük köpük olana kadar yüksek devirde çırpın.
  • Krema kıvamına gelen karışıma sıvı yağ ve ıspanak püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Son olarak elenmiş un nişasta ve kabartma tozunu ve vanilya da ilave edip bir tur daha karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine/kalıba hamuru aktarın.
  • Önceden ısınmış 180 derecelik fırında/ 35 dakika kontrollü pişirin.
  • Kürdan testi uygulayın.
  • Pastacı kreması için; tüm malzemeleri uygun bir tencereye alın.
  • Koyu kıvam alana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra vanilyayı da ilâve edip tamamen soğumasını bekleyin.
  • Pişen ve dinlenen keki bıçak veya aparat ile ikiye kesin. Ben o harfi için yuvarlak kalıp kullanıp ortasını da çıkardım.
  • Kalan kek parçalarını robottan geçirdim. Siz mesela kare yapıp yandaki kahverengi yerleri de kesin, daha güzel gözükür.
  • Kekin üzerine bir kat krema sıvayın. Meyveleri istediğiniz gibi eşit gelecek şekilde dizin.
  • Kekin diğer yarısını üzerine yerleştirin ve kalan kremayı isterseniz sadece üzerine, isterseniz her yerine sürün.
  • Üzerine ise robottan geçirilen un gibi kek parçalarını her yerini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Kalan meyvelerle arzunuza göre dekore edin.
  • Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder