Az Malzemeli Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 200 gram toz şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Pastacı kreması
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Kek arasına/üzerine:
- 2 adet muz
- Ve/veya istediğiniz herhangi bir meyve
Az Malzemeli Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Ayıklanmış ıspanağı (çiğden) bir iki yemek kaşığı su ile robottan veya blenderden geçirin.
- Ardından yumurtaları şeker ile krema gibi köpük köpük olana kadar yüksek devirde çırpın.
- Krema kıvamına gelen karışıma sıvı yağ ve ıspanak püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak elenmiş un nişasta ve kabartma tozunu ve vanilya da ilave edip bir tur daha karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine/kalıba hamuru aktarın.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında/ 35 dakika kontrollü pişirin.
- Kürdan testi uygulayın.
- Pastacı kreması için; tüm malzemeleri uygun bir tencereye alın.
- Koyu kıvam alana kadar pişirin. Kıvam aldıktan sonra vanilyayı da ilâve edip tamamen soğumasını bekleyin.
- Pişen ve dinlenen keki bıçak veya aparat ile ikiye kesin. Ben o harfi için yuvarlak kalıp kullanıp ortasını da çıkardım.
- Kalan kek parçalarını robottan geçirdim. Siz mesela kare yapıp yandaki kahverengi yerleri de kesin, daha güzel gözükür.
- Kekin üzerine bir kat krema sıvayın. Meyveleri istediğiniz gibi eşit gelecek şekilde dizin.
- Kekin diğer yarısını üzerine yerleştirin ve kalan kremayı isterseniz sadece üzerine, isterseniz her yerine sürün.
- Üzerine ise robottan geçirilen un gibi kek parçalarını her yerini kaplayacak şekilde serpiştirin.
- Kalan meyvelerle arzunuza göre dekore edin.
Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder