Fincanda Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) buğday nişastası
- 1 çay bardağı su
Fincanda Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Yıkadığınız pirinçi tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin.
- Karıştırın ve süt kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın, 8-10 dakika daha bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Ardından şekeri ekleyin, karıştırın.
- Tekrar kaynamasını bekleyin ve 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın.
- Nişastayı eklemek için bir kabın içerisine alın, 1 çay bardağı suyla karıştırın ve aynı anda hem karıştırıp hem tencereye ekleyin.
- Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar pişirin. 5 dak kaynadıktan sonra.
- Sütlaç harcını bir kepçeyle fincan veya kaselere dağıtın.
- Her kepçeden önce bir kez karıştırın ki bu sırada pirinçler en dibe çökmesin.
- Her kasede eşit miktarda pirinç olması için karıştırarak kepçeyle alın ve dökün.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra tarçın serperek servis edin. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder