14 Şubat 2021 Pazar

Fincanda Sütlaç Tarifi

 

Fincanda Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) buğday nişastası
  • 1 çay bardağı su

    Fincanda Sütlaç Tarifi Yapılışı 

  • Yıkadığınız pirinçi tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin.
  • Karıştırın ve süt kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısın, 8-10 dakika daha bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Ardından şekeri ekleyin, karıştırın.
  • Tekrar kaynamasını bekleyin ve 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın.
  • Nişastayı eklemek için bir kabın içerisine alın, 1 çay bardağı suyla karıştırın ve aynı anda hem karıştırıp hem tencereye ekleyin.
  • Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar pişirin. 5 dak kaynadıktan sonra.
  • Sütlaç harcını bir kepçeyle fincan veya kaselere dağıtın.
  • Her kepçeden önce bir kez karıştırın ki bu sırada pirinçler en dibe çökmesin.
  • Her kasede eşit miktarda pirinç olması için karıştırarak kepçeyle alın ve dökün.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra tarçın serperek servis edin. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder