Fındıklı Ve Milföylü Çıtır Çubuklar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet dikdörtgen milföy hamuru
- 150 gram irili ufaklı doğranmış fındık
- 2.5-3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu(isteğe göre)
- 1 yumurta
- 1 yumurta akı
- 1 çay kaşığı tarçın
Fındıklı Ve Milföylü Çıtır Çubuklar Tarifi Yapılışı
- 3 dikdörtgen milföy hamurunu yan yana dizip altını üstünü unlayarak merdane yardımıyla enine boyuna açıyoruz.
- Bu işlemi diğer 3 dikdörtgen milföyümüz için de yapıyoruz.
- İç harcı için ise rondoda çekilmiş irili ufaklı fındık, toz şeker, akçaağaç şurubu, 1 yumurta, 1 yumurta akı ve tarçını bir kapta karıştırıyoruz.
- Açtığımız hamurun üzerine karışımı sürüyoruz.
- Daha sonra diğer hamuru üzerine kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz.
- Dilimlediğimiz parçaları elimize dolayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30dk pişiriyoruz.
Çıtır çubuklar hazırr afiyet olsunn🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder