5 Şubat 2021 Cuma

Fındıklı Ve Milföylü Çıtır Çubuklar Tarifi

 

Fındıklı Ve Milföylü Çıtır Çubuklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet dikdörtgen milföy hamuru
  • 150 gram irili ufaklı doğranmış fındık
  • 2.5-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu(isteğe göre)
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Fındıklı Ve Milföylü Çıtır Çubuklar Tarifi Yapılışı

  • 3 dikdörtgen milföy hamurunu yan yana dizip altını üstünü unlayarak merdane yardımıyla enine boyuna açıyoruz.
  • Bu işlemi diğer 3 dikdörtgen milföyümüz için de yapıyoruz.
  • İç harcı için ise rondoda çekilmiş irili ufaklı fındık, toz şeker, akçaağaç şurubu, 1 yumurta, 1 yumurta akı ve tarçını bir kapta karıştırıyoruz.
  • Açtığımız hamurun üzerine karışımı sürüyoruz.
  • Daha sonra diğer hamuru üzerine kapatıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 1 parmak kalınlığında dilimliyoruz.
  • Dilimlediğimiz parçaları elimize dolayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30dk pişiriyoruz.
  • Çıtır çubuklar hazırr afiyet olsunn🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder