Frambuazlı Çikolatalı Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Bitter ve sütlü çikolata 3 tane (resimlerde mevcut hangilerini kullandığım)
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Frambuaz yada vişne, çilek
Frambuazlı Çikolatalı Brownie Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 100 gram tereyağını kettle in üzerinde ısıya dayanıklı kapta benmari usulü eritin.
- Daha sonra tereyağı eriyince içine çikolataları koyun ben 1 çikolatayı üzerine koymak için ayırdım eritmedim ara sıra karıştırın.
- Topak topak olmasın onlar erirken bir kabın içinde yumurta şeker ve vanilyayı köpürünceye kadar çırpın .
- İçine 1 yemek kaşığı kakao, eritilmiş tereyağı ve çikolatayı ekleyin yavaşça karıştırın .
- Mikser kullanmayın bu püf noktalarından ve bundan sonra fazla karıştırmayın 1 su bardağı unu da ekleyip yağlı kağıt serili küçük borcama dökün.
- Karışımı yuvarlak yada kare fark etmez küçük fırın kabı olsun üzerini frambuaz ve çikolataları da dizin kafanıza göre isterseniz karışıma ceviz fındık vs de ekleyebilirsiniz çok yakışıyor.
- Damla çikolata da ekstradan eklenebilir evde ne varsa önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız ayarda pişirin her fırının pişirme süresi farklılık gösterir yaklaşık 20-30 dk arası yeterli oluyor .
- Daha akışkan isterseniz daha kısa süre pişirin kürdanla test edin daha katı olsun derseniz daha fazla pişirin size kalmış ama orijinal brownie akışkan olur 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder