20 Şubat 2021 Cumartesi

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 paket şekerli vanilya

    Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • 2 litre sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa alıp kaynatıyoruz.
  • Süt kaynarken diğer taraftan da pirinci bir tencereye koyup üzerine geçecek kadar su ekleyip ocağa alıp pişiriyoruz 10 dakika pişirilmesi yeterli oluyor.
  • Piştikten sonra süzüp kenarda bekletiyoruz.
  • Daha sonra 2 tatlı kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı ve yarım çay bardağı ılık suyu birleştirip köpük olacak şeklide çırpıp kenarda bekletiyoruz.
  • Kaynayan süte ilk önce nişasta karışımını çırpma teli ile topaklanma yapmaması için çırparak ekliyoruz.
  • Kıvam oluştuktan sonra pirinçi de ekliyor ve özleşmesi için 15 dakika bütün karışımı pişiriyoruz.
  • Pişirme işlemi bitince ocağın altını kapatıp 2 paket şekerli vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sütlaç hazır, eşit şekilde ısıya dayanıklı kaselere bölüştürüp içi su koyulan fırın tepsisine sıralayıp 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Bu kısımda dikkatli olalım. Sadece üzerleri kızaracak.
  • Daha sonra soğumaya bırakalım ve istenilen şekilde süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder