13 Şubat 2021 Cumartesi

Tavada Lahmacun (Mayasız Pratik Hamuruyla) Tarifi

 

Tavada Lahmacun (Mayasız Pratik Hamuruyla) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı tuz(silme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Harcı için:

  • 350 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(kıymanız yağlı ise 1-2 yemek kaşığı)
  • 1 dolu yemek kaşığı isot
  • Karabiber, kırmızı toz biber(birer tatlı kaşığı)
  • Tuz(damak zevkinize göre)

    Tavada Lahmacun (Mayasız Pratik Hamuruyla) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak harcımızı hazırlayalım.
  • Domates, soğan, biber, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirelim ve uygun bir kaba aldığımız kıymamızın üzerine ekleyelim.
  • Kalan malzemeleride ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Harcımızı buzdolabına kaldıralım.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım.
  • Unuda kontrollü ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru bezelere ayıralım(26 cm tava kullandım tam 12 adet beze ayırdım).
  • Hafif unladığımız tezgahta bezeleri incecik açalım.
  • Açtığımız bezeyi pişireceğimiz tavaya alalım üzerine harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyalım ve her yerine gelecek şekilde yayalım(harcı ince yayalımki kolayca pişsin).
  • Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde altları kızarana kadar pişirelim(ben 2 adet tava kullanarak çabucak pişirdim).
  • Pişen lahmacunlarımızın üzerini bir bez ile örtelimki diğerleri pişene kadar kurumasın.
  • İstediğiniz yeşillik ve limon ile servis edelim.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder