Tavada Lahmacun (Mayasız Pratik Hamuruyla) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı tuz(silme)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Harcı için:
- 350 gram kıyma
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ(kıymanız yağlı ise 1-2 yemek kaşığı)
- 1 dolu yemek kaşığı isot
- Karabiber, kırmızı toz biber(birer tatlı kaşığı)
- Tuz(damak zevkinize göre)
Tavada Lahmacun (Mayasız Pratik Hamuruyla) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak harcımızı hazırlayalım.
- Domates, soğan, biber, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirelim ve uygun bir kaba aldığımız kıymamızın üzerine ekleyelim.
- Kalan malzemeleride ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Harcımızı buzdolabına kaldıralım.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kapta karıştıralım.
- Unuda kontrollü ekleyerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru bezelere ayıralım(26 cm tava kullandım tam 12 adet beze ayırdım).
- Hafif unladığımız tezgahta bezeleri incecik açalım.
- Açtığımız bezeyi pişireceğimiz tavaya alalım üzerine harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyalım ve her yerine gelecek şekilde yayalım(harcı ince yayalımki kolayca pişsin).
- Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde altları kızarana kadar pişirelim(ben 2 adet tava kullanarak çabucak pişirdim).
- Pişen lahmacunlarımızın üzerini bir bez ile örtelimki diğerleri pişene kadar kurumasın.
- İstediğiniz yeşillik ve limon ile servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder