13 Şubat 2021 Cumartesi

Fırında Tavuk Patates Tarifi

 

Fırında Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat
  • 5 tane patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı karabiber (bir çay kaşığı patateslere)
  • 3 çay kaşığı tuz (bir çay kaşığı patateslere
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber (bir çay kaşığı patateslere)
  • 2 çay kaşığı kaşığı köri (bir çay kaşığı patateslere)
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Fırında Tavuk Patates Tarifi Yapılışı

  • Tavuk kanatlarını ortadan ayırın üzerlerine bıçak ike kesikler yapın bir kaseye koyun.
  • Tavukların üzerine iki diş sarımsak rendeleyin.
  • Tuz(kendinize göre ekleyin).1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı köri, salça, su ekleyip tavukları elinizle güzelce karıştırın sos her tarafına gelsin.
  • Borcama dizin tavukları.
  • Patatesleride uzun uzun kesip yıkayın suyunu süzün.
  • Üzerine tuz, köri, karabiber, kırmızı biber ekleyip güzelce karıştırın.
  • Tepsiye dizin patatesleri.
  • Patates ve tavukların üzerine sıvı yağ dökün gelişi güzel.
  • Fırın kağıdını yıkayıp sıkın tavuk ve patateslerin üzerini kapatın.
  • 220 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • 30- 35 dakika yeterli pişmeleri için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder