Fırında Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk kanat
- 5 tane patates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı karabiber (bir çay kaşığı patateslere)
- 3 çay kaşığı tuz (bir çay kaşığı patateslere
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber (bir çay kaşığı patateslere)
- 2 çay kaşığı kaşığı köri (bir çay kaşığı patateslere)
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Tavuk Patates Tarifi Yapılışı
- Tavuk kanatlarını ortadan ayırın üzerlerine bıçak ike kesikler yapın bir kaseye koyun.
- Tavukların üzerine iki diş sarımsak rendeleyin.
- Tuz(kendinize göre ekleyin).1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı köri, salça, su ekleyip tavukları elinizle güzelce karıştırın sos her tarafına gelsin.
- Borcama dizin tavukları.
- Patatesleride uzun uzun kesip yıkayın suyunu süzün.
- Üzerine tuz, köri, karabiber, kırmızı biber ekleyip güzelce karıştırın.
- Tepsiye dizin patatesleri.
- Patates ve tavukların üzerine sıvı yağ dökün gelişi güzel.
- Fırın kağıdını yıkayıp sıkın tavuk ve patateslerin üzerini kapatın.
- 220 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- 30- 35 dakika yeterli pişmeleri için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder