13 Şubat 2021 Cumartesi

Lahana Kavurması Tarifi

 

Lahana Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram beyaz lahana
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon (çay kaşığının ucuyla)
  • Yarım çay bardağı sıcak su (gerekirse)

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yoğurt( koyu tarafından)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 dal kıyılmış maydanoz

    Lahana Kavurması Tarifi Yapılışı

  • Soğanları yağda soteleyelim üzerine küçük küçük doğradığımız sarımsak ve kapya biberi ekleyelim 1 dakika daha kavuralım.
  • İnce ince doğradığımız lahanaları da ilave edip sotelemeye devam edelim.
  • Salçasını, baharatlarını ve tuzunu da koyup iyice yumuşayıp suyunu salınca ağzını kapatalım ve pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekip piştiğinden eminsek altını kapatalım şayet tam pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyip iyice pişirelim.
  • Piştikten sonra kapağını açıp soğumaya bırakalım.
  • Tabağımıza alalım üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu yeterince dökelim.
  • Üzerine de maydanoz gezdirelim. Servise hazır. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder