Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1/4 adet orta boy lahana
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kapuska Yemeği Nasıl Yapılır?
- Orta boy lahanaları sudan geçirin ve ardından ince ince doğrayın.
- Bu esnada soğanı da doğrayın ve bir kabın içerisine alın.
- Tencereye ilk olarak tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. tereyağı erimeye başladığında içerisine doğranmış soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
- Daha sonra bir kaşık domates salçasını da soğanlara ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.
- Karışımın içerisine doğradığınız lahanaları ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
- Tencerenin içindeki su azaldığında ve lahanalar yumuşamaya başladığında üzerine bir bardak daha sıcak su ekleyin.
- Ardından tuz, karabiber ve toz biberi ekleyip kapağını kapatın. Lahanalar suyunu çekinceye kadar pişirebilirsiniz.
- Pişirme işleminin ardından yoğurt ve toz biber ile karıştırıp sunuma hazırlayın.
- Kapuska yemeğini, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kapuska Yemeği Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
- Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz.
- Yemeği pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkın.
- Kıymalı kapuska yemeği yapmak için, lahanaları pişirmeden önce orta yağlı kıymayı soğanlarla birlikte kavurun. Daha sonra lahanaları ekleyerek pişirebilirsiniz.
- Kapuskanın hızlı pişmesini sağlamak için, mutlaka sıcak su kullanın.
Kapuska Yemeği Kaç Kalori?
- Kapuska yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder