11 Şubat 2021 Perşembe

Kapuska Yemeği Tarifi

 

Kapuska Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 adet orta boy lahana
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kapuska Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Orta boy lahanaları sudan geçirin ve ardından ince ince doğrayın.
  • Bu esnada soğanı da doğrayın ve bir kabın içerisine alın.
  • Tencereye ilk olarak tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. tereyağı erimeye başladığında içerisine doğranmış soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Daha sonra bir kaşık domates salçasını da soğanlara ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  • Karışımın içerisine doğradığınız lahanaları ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  • Tencerenin içindeki su azaldığında ve lahanalar yumuşamaya başladığında üzerine bir bardak daha sıcak su ekleyin. 
  • Ardından tuz, karabiber ve toz biberi ekleyip kapağını kapatın. Lahanalar suyunu çekinceye kadar pişirebilirsiniz.
  • Pişirme işleminin ardından yoğurt ve toz biber ile karıştırıp sunuma hazırlayın.
  • Kapuska yemeğini, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kapuska Yemeği Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce lahanaları tuzla ovun ve 10 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
  • Soğanların diri kalmasını önlemek için, tarife başlarken kabuğunu soyup rendeleyebilirsiniz.
  • Yemeği pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkın.
  • Kıymalı kapuska yemeği yapmak için, lahanaları pişirmeden önce orta yağlı kıymayı soğanlarla birlikte kavurun. Daha sonra lahanaları ekleyerek pişirebilirsiniz.
  • Kapuskanın hızlı pişmesini sağlamak için, mutlaka sıcak su kullanın.

Kapuska Yemeği Kaç Kalori?

  • Kapuska yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder