12 Şubat 2021 Cuma

Gingerbread Kurabiye Tarifi

 

Gingerbread Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un (420 gram)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz (4 gram)
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil (10 gram)
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın (14 gram)
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı toz karanfil ( isteğe bağlı ama güzel bir aroma katıyor.)
  • 6 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı (90 gram)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı esmer şeker (150 gram)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı pekmez (160 gram)
  • 1 paket şekerli vanilin

    Gingerbread Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un, tuz, vanilya ve tüm baharatları orta boy bir kasede karıştırıyoruz.
  • Bir çırpma kabında tereyağı ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sırasıyla yumurta, pekmez ve kuru karışımı ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu unlanmış tezgaha alıp açarak istediğimiz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
  • Daha sonra tepsilerimizi buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
  • Son olarak pişen kurabiyelerimizi glazürler ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.
  • Afiyet olsun!!!.

    Püf noktalar:

    Tereyağı mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.

    Tereyağı ve esmer şekeri kabarmaması için 1 dakikadan fazla çırpmamalıyız.

    Hamur yapışkan ise kontrollü bir şekilde un ilavesi yapabilirsiniz.

    Pişirme süresi kurabiye boyutuna göre değişebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder