Gingerbread Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un (420 gram)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz (4 gram)
- 1 yemek kaşığı toz zencefil (10 gram)
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın (14 gram)
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı toz karanfil ( isteğe bağlı ama güzel bir aroma katıyor.)
- 6 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı (90 gram)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı esmer şeker (150 gram)
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı pekmez (160 gram)
- 1 paket şekerli vanilin
Gingerbread Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un, tuz, vanilya ve tüm baharatları orta boy bir kasede karıştırıyoruz.
- Bir çırpma kabında tereyağı ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sırasıyla yumurta, pekmez ve kuru karışımı ekleyerek hamurumuzu elde ediyoruz.
- Hamurumuzu unlanmış tezgaha alıp açarak istediğimiz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- Daha sonra tepsilerimizi buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişiriyoruz.
- Son olarak pişen kurabiyelerimizi glazürler ile süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun!!!.
Püf noktalar:
Tereyağı mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
Tereyağı ve esmer şekeri kabarmaması için 1 dakikadan fazla çırpmamalıyız.
Hamur yapışkan ise kontrollü bir şekilde un ilavesi yapabilirsiniz.
Pişirme süresi kurabiye boyutuna göre değişebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder