12 Şubat 2021 Cuma

Ispanak Kroketi Tarifi

 

Ispanak Kroketi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 5- 6 su bardağı sıcak su pirinçi haslamak için
  • Tuz
  • 500 gram taze ıspanak
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı 100 gram kaşar peynir rendesi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolu dereotu
  • 1 su bardağı dolusu taze soğanın yeşil kısmı
  • 2 yumurta küçükse 3 adet
  • Tuz, biraz karabiber

Kroketleri bulamak için;

  • Yumurta
  • Galeta unu

Sos için;

  • Yoğurt sosu
  • Yoğurt
  • Sarımsak rende
  • Kuru nane, tuz, pulbiber

    Ispanak Kroketi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinci yıkayıp tuzlu kaynar suda haşlayalım. Ne çok diri ne çok lapa olmalı.
  • Soğuması için bir kaba alalım.
  • Dondurulmuş ıspanakta kullanabilirsiniz ama buzlukta saklamak isterseniz taze ıspanak şart.
  • Ispanak iyice yıkanıp sap kısımları ayıklanıp yaprak bölümünü ince ince kıyalım ve suyunun iyice süzülmesini sağlayalım kurutalım.
  • Taze soğanın sadece yeşil kısmını incecik kıyalım. Dereotunu ince kıyalım.
  • Kaşar, beyaz peynir, sarımsak ve limon kabuğunu rendeleyelim.
  • Malzemeleri hazır ise soğumuş pirince tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Harçtan paracalar alıp uzunlamasına kroketleri hazırlayalım.
  • Arada bir kaseye aldığımız suyla elimizi ıslatalım krokete şekil verirken.
  • Bir fırın tepsisine hepsini dizelim ben soğuk olduğu için balkonda iyice katılaşması için 1 saat kadar beklettim.
  • İki ayrı kaba yumurtaları ve galeta ününü hazırlayalım.
  • Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp hazırlayalım.
  • Buzlukta dondurabilirsiniz.
  • Daha sonra buzdolabı poşetine alıp istediğiniz de çıkarıp erimesini beklemeden kızgın yağda kızartabilirsiniz.
  • 60 adetten fazla kroket elde edeceksiniz.
  • Yanında sarımsak, yoğurt, kuru nane ve pulbiber ile bir sos hazırlarsanız lezzetine lezzet katarsınız afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder