Ispanak Kroketi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 5- 6 su bardağı sıcak su pirinçi haslamak için
- Tuz
- 500 gram taze ıspanak
- 250 gram beyaz peynir
- 1 su bardağı 100 gram kaşar peynir rendesi
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolu dereotu
- 1 su bardağı dolusu taze soğanın yeşil kısmı
- 2 yumurta küçükse 3 adet
- Tuz, biraz karabiber
Kroketleri bulamak için;
- Yumurta
- Galeta unu
Sos için;
- Yoğurt sosu
- Yoğurt
- Sarımsak rende
- Kuru nane, tuz, pulbiber
Ispanak Kroketi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinci yıkayıp tuzlu kaynar suda haşlayalım. Ne çok diri ne çok lapa olmalı.
- Soğuması için bir kaba alalım.
- Dondurulmuş ıspanakta kullanabilirsiniz ama buzlukta saklamak isterseniz taze ıspanak şart.
- Ispanak iyice yıkanıp sap kısımları ayıklanıp yaprak bölümünü ince ince kıyalım ve suyunun iyice süzülmesini sağlayalım kurutalım.
- Taze soğanın sadece yeşil kısmını incecik kıyalım. Dereotunu ince kıyalım.
- Kaşar, beyaz peynir, sarımsak ve limon kabuğunu rendeleyelim.
- Malzemeleri hazır ise soğumuş pirince tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- Harçtan paracalar alıp uzunlamasına kroketleri hazırlayalım.
- Arada bir kaseye aldığımız suyla elimizi ıslatalım krokete şekil verirken.
- Bir fırın tepsisine hepsini dizelim ben soğuk olduğu için balkonda iyice katılaşması için 1 saat kadar beklettim.
- İki ayrı kaba yumurtaları ve galeta ününü hazırlayalım.
- Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp hazırlayalım.
- Buzlukta dondurabilirsiniz.
- Daha sonra buzdolabı poşetine alıp istediğiniz de çıkarıp erimesini beklemeden kızgın yağda kızartabilirsiniz.
- 60 adetten fazla kroket elde edeceksiniz.
- Yanında sarımsak, yoğurt, kuru nane ve pulbiber ile bir sos hazırlarsanız lezzetine lezzet katarsınız afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder