15 Şubat 2021 Pazartesi

Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tarifi

 

Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 adet uzun sosis(zorunlu değil)
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • Tuz
  • Tereyağ 

    Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tarifi Yapılışı 

  • Kırmızı soğan, taze soğan ve dişiler küçük ebatlarda doğranır.
  • Kırmızı soğanlar tavaya alınır ve sotelenir.
  • Az su ekleyip karıştırıp bir sure sonra tekrar az su ekleyip işleme devam edilir.
  • Şeker kullanmadan soğanı karamelize edilmiş olur.
  • Taze soğan ve sosisler eklenir ve kısa süre daha sotelenir.
  • Ayrı bir kapta kırılmış çırpılmış yumurtalara eklenir ve karıştırılır.
  • Büyükçe bir tavaya tereyağı alınır.
  • Yumurtalı karışımdan bir miktat tavaya aktarılır. (tavanın zemini kaplanacak ve kalın olmayacak miktarda).
  • Yumurta pişmeye başladığında rulo şeklinde sarılmaya başlanır.
  • Rulo sardıkça tavada açılan yerlere kalan yumurtalı karışım aktarılır.
  • Yumurta harcı bitene kadar rulo sarma işlemine devam edilir.
  • Rulo sarılan omlet iki parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
  • 🧐 iç malzemesinin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür.

    🧐 kore omleti olarak geçer ve kırmızı ve taze soğan kullanılır.

    Afiyetle ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder