Pamuk Gibi Elmalı Rulo Pasta (Kırılmadan, Çatlamadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet elma
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım çay kaşığı tarçın (arttırılabilir)
Kek harcı için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pamuk Gibi Elmalı Rulo Pasta (Kırılmadan, Çatlamadan) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Rendelenmiş elmaları tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarçını ekleyelim.
- Tavayı ocağa alalım. Elmalar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. (bu aşamada istersek ceviz de ekleyebiliriz).
- Ocağın altını kapatalım. Elmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine spatula yardımı ile güzelce yayalım.
- Harç için; yumurta ve şekeri bir kapta rengi açılıncaya kadar çırpalım.
- İçine diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. (çok karıştırmamaya dikkat edelim. Unun karışması yeterli).
- Hazırladığımız kek harcını elmaların üzerine her tarafa gelecek şekilde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. (fırından fırına değişebilir, kontrollü pişirelim).
- İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerini yağlı kağıtla kapatıp ters çevirelim.
- Ters çevirdikten sonra üst tarafa gelen yağlı kağıdı çıkartalım. (elmalı kısımdaki).
- Alttaki yağlı kağıttan yardım alarak keki rulo yapalım. (rulo yaparken elimizi keke fazla değdirmemeye çalışalım. Çok yumuşak olduğu için kek elimize yapışabilir. ).
- Keki fırın kağıdıyla servis tabağına alalım. Fırın kağıdını üzerinden alıp keki soğumaya bırakalım.
- Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Not: teşekkürler gülhan teyze ☺️💖.
Afiyet olsun 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder