15 Şubat 2021 Pazartesi

Pamuk Gibi Elmalı Rulo Pasta (Kırılmadan, Çatlamadan) Tarifi

 

Pamuk Gibi Elmalı Rulo Pasta (Kırılmadan, Çatlamadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet elma
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın (arttırılabilir)

Kek harcı için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 

    Pamuk Gibi Elmalı Rulo Pasta (Kırılmadan, Çatlamadan) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Rendelenmiş elmaları tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarçını ekleyelim.
  • Tavayı ocağa alalım. Elmalar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. (bu aşamada istersek ceviz de ekleyebiliriz).
  • Ocağın altını kapatalım. Elmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine spatula yardımı ile güzelce yayalım.
  • Harç için; yumurta ve şekeri bir kapta rengi açılıncaya kadar çırpalım.
  • İçine diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. (çok karıştırmamaya dikkat edelim. Unun karışması yeterli).
  • Hazırladığımız kek harcını elmaların üzerine her tarafa gelecek şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. (fırından fırına değişebilir, kontrollü pişirelim).
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerini yağlı kağıtla kapatıp ters çevirelim.
  • Ters çevirdikten sonra üst tarafa gelen yağlı kağıdı çıkartalım. (elmalı kısımdaki).
  • Alttaki yağlı kağıttan yardım alarak keki rulo yapalım. (rulo yaparken elimizi keke fazla değdirmemeye çalışalım. Çok yumuşak olduğu için kek elimize yapışabilir. ).
  • Keki fırın kağıdıyla servis tabağına alalım. Fırın kağıdını üzerinden alıp keki soğumaya bırakalım.
  • Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
  • Not: teşekkürler gülhan teyze ☺️💖.

    Afiyet olsun 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder