8 Şubat 2021 Pazartesi

Halka Tatlısı Tarifi

 

Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamur malzemeleri;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1/2 (yarım) kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz
  • 3 ya da 4 su bardağı un

    Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Orta ateşte 15dk kaynamalı şerbet .
  • Kaynamaya başladıktan sonra ince bir dilim limonu içine atın. Soğumaya bırakın.
  • Halka sıcak şerbet soğuk olacak.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına koyalım.
  • Unu kontrollü olarak ekleyelim. Kek hamurundan biraz katı olacak.
  • Daha sonra hamuru dinlendirelim.
  • Bol miktarda yağ kızgın olacak. Tava seçiminiz büyük ve geniş olursa daha rAhat edersiniz. Ben anway cook tavayı tercih ettim. Herhangi bir cook tava da olur.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru sıkma torbasına koyalım.
  • Kızan yağın içinde şekiller verelim.
  • Sonra soğuyan şerbetin içinde bir iki dakika bekletip servis tabağına koyalım. Afiyet olsun.
  • Yağ kızgın dikkatli olmanızda fayda var. İki adet maşa kullanın. Biri şerbette kalsın diğeri kızartmada.

    Not;benim kullandığım duyu çok küçüktü ama siz bir büyüğünü kullanabilirsiniz. Biz biraz ince seviyoruz.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder