Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamur malzemeleri;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1/2 (yarım) kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı ucuyla tuz
- 3 ya da 4 su bardağı un
Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Orta ateşte 15dk kaynamalı şerbet .
- Kaynamaya başladıktan sonra ince bir dilim limonu içine atın. Soğumaya bırakın.
- Halka sıcak şerbet soğuk olacak.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına koyalım.
- Unu kontrollü olarak ekleyelim. Kek hamurundan biraz katı olacak.
- Daha sonra hamuru dinlendirelim.
- Bol miktarda yağ kızgın olacak. Tava seçiminiz büyük ve geniş olursa daha rAhat edersiniz. Ben anway cook tavayı tercih ettim. Herhangi bir cook tava da olur.
- Dinlendirdiğiniz hamuru sıkma torbasına koyalım.
- Kızan yağın içinde şekiller verelim.
- Sonra soğuyan şerbetin içinde bir iki dakika bekletip servis tabağına koyalım. Afiyet olsun.
Yağ kızgın dikkatli olmanızda fayda var. İki adet maşa kullanın. Biri şerbette kalsın diğeri kızartmada.
Not;benim kullandığım duyu çok küçüktü ama siz bir büyüğünü kullanabilirsiniz. Biz biraz ince seviyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder