Portakallı Kıyır Kıyır Kurabiye (Bir Kez Tadan Dahada İsteyecektir) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 250g margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 3 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir)
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğun rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 150 gram erimiş bitter çikolata
- 1 portakal kabuğun rendesi
- Arzuya göre iri çekilmiş fındık/badem
Bardak ölçüsü: 250 ml
Portakallı Kıyır Kıyır Kurabiye (Bir Kez Tadan Dahada İsteyecektir) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle uygun bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış margarini koyuyoruz.
- Üzerine pudra şekerini katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Sonra üzerine vanilya ve 1 tatlı kaşığı tarçını ve portakal kabuğu rendesini de ekleyelim ve iyice yoğuralım.
- Ardından azar azar unu ekliyoruz.
- Ele yapışmayacak bir kıvam olacak hamurumuz.
- Hamurumuzdan normal boy parçalar alalım (cevizden biraz daha küçük) ve yuvarlak şekil verelim. Resimlere bakın.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Şimdi her kurabiyelerin üzerine hafifçe parmaklarımızın içiyle bastıralım (fazla değil).
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim (üzeri hafif pembeleşmesi yeterli) yaklaşık 20-23 dakika.
- Kurabiyeler piştiğinde ve tam soğuduğunda tek tek benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım (kurabiyemizin yarısına deyecek şekilde) resimlere bakın.
- Bir kaşıkla daha kolay oluyor.
- Çikolata halen erimişken portakal kabuğu rendesini de azıcık serpiştirin (kurabiyelerin çikolatalı kısmına).
- Çikolatanın çabuk sertleşmesi için 5-10 dakika derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder