8 Şubat 2021 Pazartesi

Portakallı Kıyır Kıyır Kurabiye (Bir Kez Tadan Dahada İsteyecektir) Tarifi

 

Portakallı Kıyır Kıyır Kurabiye (Bir Kez Tadan Dahada İsteyecektir) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 250g margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 3 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğun rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 150 gram erimiş bitter çikolata
  • 1 portakal kabuğun rendesi
  • Arzuya göre iri çekilmiş fındık/badem

Bardak ölçüsü: 250 ml

Portakallı Kıyır Kıyır Kurabiye (Bir Kez Tadan Dahada İsteyecektir) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle uygun bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış margarini koyuyoruz.
  2. Üzerine pudra şekerini katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  3. Sonra üzerine vanilya ve 1 tatlı kaşığı tarçını ve portakal kabuğu rendesini de ekleyelim ve iyice yoğuralım.
  4. Ardından azar azar unu ekliyoruz.
  5. Ele yapışmayacak bir kıvam olacak hamurumuz.
  6. Hamurumuzdan normal boy parçalar alalım (cevizden biraz daha küçük) ve yuvarlak şekil verelim. Resimlere bakın.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  8. Şimdi her kurabiyelerin üzerine hafifçe parmaklarımızın içiyle bastıralım (fazla değil).
  9. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim (üzeri hafif pembeleşmesi yeterli) yaklaşık 20-23 dakika.
  10. Kurabiyeler piştiğinde ve tam soğuduğunda tek tek benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım (kurabiyemizin yarısına deyecek şekilde) resimlere bakın.
  11. Bir kaşıkla daha kolay oluyor.
  12. Çikolata halen erimişken portakal kabuğu rendesini de azıcık serpiştirin (kurabiyelerin çikolatalı kısmına).
  13. Çikolatanın çabuk sertleşmesi için 5-10 dakika derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder