6 Şubat 2021 Cumartesi

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

    Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
  • Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Son olarak rendelenmiş havuçlar ilave edilir.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Ayrı bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ile tuz eklenerek çırpılır.
  • Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • Havuç taratorumuz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder