Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk but
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet orta boy havuç
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup büyük küpler şeklinde doğruyoruz.
- Havuçları yıkayıp, tıraşlıyoruz. Çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Soğanı soyup ikiye bölüyoruz.
- Tencereye yağı alıp kızdırıyoruz.
- Havuç ve patatesleri atıp tuzu da ekleyip üç dakika kadar kavuruyoruz.
- Ardınan tavuk butlarını ekleyip sebzeleri hafif kenara çekip arkalı önlü bir dakika kadar kavuruyoruz.
- Soğanları ve 3-3, 5 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Ben soğanları kavurmuyorum. Bu yemeği ağırlaştırdığını düşündüğüm için sadece tadı geçmesi açısından tümden koyuyorum. )
- Pişme süresi sebzeleri doğramanızdan tavuklarının büyüklü küçüklüklerine göre değişebilir. O yüzden siz yemeğinizi kontrol ederek pişirin yinede lütfen. Ama ortalama süre 25 dakikadır.
- Suyunu verdikten sonra yemeği sürekli karıştırmak sebzeleri ezer dolayısıyla ezilen sebzeler yemeğin suyuna karışır ve taze bir yemek gibi durmaz.
- Bu sebepten yemeklerinizi yaparken çok sık karıştırmamakta fayda vardır. 🌼.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sağlıcakla kalın♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder