6 Şubat 2021 Cumartesi

Tavuk Haşlama Tarifi

 

Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz

    Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup büyük küpler şeklinde doğruyoruz.
  • Havuçları yıkayıp, tıraşlıyoruz. Çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
  • Soğanı soyup ikiye bölüyoruz.
  • Tencereye yağı alıp kızdırıyoruz.
  • Havuç ve patatesleri atıp tuzu da ekleyip üç dakika kadar kavuruyoruz.
  • Ardınan tavuk butlarını ekleyip sebzeleri hafif kenara çekip arkalı önlü bir dakika kadar kavuruyoruz.
  • Soğanları ve 3-3, 5 su bardağı suyu ekleyip kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Ben soğanları kavurmuyorum. Bu yemeği ağırlaştırdığını düşündüğüm için sadece tadı geçmesi açısından tümden koyuyorum. )
  • Pişme süresi sebzeleri doğramanızdan tavuklarının büyüklü küçüklüklerine göre değişebilir. O yüzden siz yemeğinizi kontrol ederek pişirin yinede lütfen. Ama ortalama süre 25 dakikadır.
  • Suyunu verdikten sonra yemeği sürekli karıştırmak sebzeleri ezer dolayısıyla ezilen sebzeler yemeğin suyuna karışır ve taze bir yemek gibi durmaz.
  • Bu sebepten yemeklerinizi yaparken çok sık karıştırmamakta fayda vardır. 🌼.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, sağlıcakla kalın♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder