5 Şubat 2021 Cuma

Kaşık Pastası Tarifi

 

Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi (2 li olan paket)
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 ml krema

Ganajı için;

  • 80 gram sütlü veya bitterli çikolata
  • 100 ml krema

    Kaşık Pastası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz 1 lt süt 3 yemek kaşığı un yumurta sarısını nişastayı toz şekeri de ekleyip ocakta koyulaşana kadar pişirelim.
  • 10 dk kaynatmamız yeterli olacaktır.
  • Soğuduktan sonra muhallebimiz katılaşırsa süt ekleyerek açabilirsiniz unun faklılığından dolayı değişebilir.
  • Altını kapatıp 15 dk karıştırarak soğutmasını sağlayalım.
  • Soğuyan muhallebimize 100 ml kemamızı ekleyip çırpalım. ( 1 paket kreme 200 ml yarısını muhallebiye yarısınıda ganaj için kullandım😉).
  • Kedi dilini sütle ıslatalım sütün içerisinde bir iki defa çevirmemiz yeterli.
  • Tepsimizin altına ıslattığımız kedi dillerini dizelim.
  • Üzerine yaptığımız muhallenin yarısını döküp yayalım ,onun üzerine muzu sırasıyla dizelim kedi dilini tekrar ıslatıp dizelim.
  • Tekrar muhallebi döküp üzerine yayalım.
  • Diğer taraftan yarım paket kremamızın içerisine çikolatayıda koyup ocakta çikolatalar eriyene kadar karıştıralım(kaynamamasına dikkat edelim).
  • Bir tık soğuduktan sonra pastamızın üzerinde dökelim istediğimiz şekilde süsleyelim .
  • 3 yada 4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz (kaşık pastası olduğu için kaşık kaşık yeniyor bilginiz olsun. Yumuşacık bulut gibi bir pasta deneyeceklere şimdiden kolay gelsin☺️).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder