Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi (2 li olan paket)
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 ml krema
Ganajı için;
- 80 gram sütlü veya bitterli çikolata
- 100 ml krema
Kaşık Pastası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz 1 lt süt 3 yemek kaşığı un yumurta sarısını nişastayı toz şekeri de ekleyip ocakta koyulaşana kadar pişirelim.
- 10 dk kaynatmamız yeterli olacaktır.
- Soğuduktan sonra muhallebimiz katılaşırsa süt ekleyerek açabilirsiniz unun faklılığından dolayı değişebilir.
- Altını kapatıp 15 dk karıştırarak soğutmasını sağlayalım.
- Soğuyan muhallebimize 100 ml kemamızı ekleyip çırpalım. ( 1 paket kreme 200 ml yarısını muhallebiye yarısınıda ganaj için kullandım😉).
- Kedi dilini sütle ıslatalım sütün içerisinde bir iki defa çevirmemiz yeterli.
- Tepsimizin altına ıslattığımız kedi dillerini dizelim.
- Üzerine yaptığımız muhallenin yarısını döküp yayalım ,onun üzerine muzu sırasıyla dizelim kedi dilini tekrar ıslatıp dizelim.
- Tekrar muhallebi döküp üzerine yayalım.
- Diğer taraftan yarım paket kremamızın içerisine çikolatayıda koyup ocakta çikolatalar eriyene kadar karıştıralım(kaynamamasına dikkat edelim).
- Bir tık soğuduktan sonra pastamızın üzerinde dökelim istediğimiz şekilde süsleyelim .
- 3 yada 4 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz (kaşık pastası olduğu için kaşık kaşık yeniyor bilginiz olsun. Yumuşacık bulut gibi bir pasta deneyeceklere şimdiden kolay gelsin☺️).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder